فلسفهٔ ادراک حسی

حمید وحید

| | 4 جلسه (آنلاین و حضوری) | پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۰ الی ۱۲

ثبت‌نام دانشجویی

فلسفهٔ ادراک حسی
4 جلسه (آنلاین و حضوری) | پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۰ الی ۱۲

  • اشتراک‌گذاری



شرح درس:

ادراک حسی نوعی گشودگی نسبت به عالم خارج است. هنگامی‌که ما عالم خارج را ادراک می‌کنیم، گویی به‌نحوی مستقیم از محیط اطرافمان آگاهی داریم. به نظر می‌آید که ادراکات حسی از‌یک‌طرف از هویاتی مستقل از ما حکایت می‌کنند و از‌طرف‌دیگر حصولِ تجربهٔ حسی هم‌راه با حالتی پدیدارشناسانه‌اند. مباحثِ ادراکِ حسی به دو بخشِ متافیزیک و معرفت‌شناسی ادراکِ حسی تقسیم می‌شود:

در بخشِ متافیزیک، پرسشِ اصلی این است که باوجود وابستگی به تحرکاتِ مغزی، تجربهٔ حسی چگونه می‌تواند از عالمِ خارج حکایت کند؟ در بخشِ معرفت‌شناسی، پرسشِ اصلی این است که تجربهٔ حسی چگونه می‌تواند باورهای مربوط را موجّه کند.

در این دوره، دو جلسه به مباحثِ متافیزیکی اختصاص خواهد یافت که درطی آن رویکردهای دادهٔ حسی، فیزیکالیسمِ درون‌گرایانه، بازنمایی، و رئالیسم خام بررسی خواهد شد؛ در دو جلسهٔ دیگر، مباحث معرفت‌شناختی ازجمله ساختارِ توجیه حسی، نقشِ معرفتی فنومنولوژی ادراکِ حسی، و هم‌چنین ساختار تجربهٔ حسی اجمالاً بررسی خواهد شد.


۴ جلسه

پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۰الی ۱۲ صبح

شروع از ۳ آبان ۱۴۰۳

شهریه: ۶۰۰ هزار تومان (دانشجویان ۴۰۰ هزار تومان)

(ظرفیت محدود)


معرفی مدرس

دکتر حمید وحید دانش‌آموختهٔ دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه واریک، و مدرسهٔ اقتصاد لندن (LSE) است. او از دانشگاه آکسفورد در رشتهٔ «منطق فلسفی» دکترا گرفته و مقالات متعددی در معتبرترین مجلات فلسفی بین‌المللی منتشر کرده است.

حوزه‌های پژوهشی او شامل معرفت‌شناسی، فلسفهٔ ذهن، و فلسفهٔ دین است.

حمید وحید مؤسس پژوهشکدهٔ فلسفهٔ تحلیلی در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (IPM) است.

  • اشتراک‌گذاری